Net als Nederlanders zijn Eritreeërs gek op fietsen. Wij steunen Eritrese statushouders om onderdeel te worden van de maatschappij. Op de fiets, net als jij en ik.

Als je op een nieuwe plek in een nieuw land bent en veel dingen zijn vreemd, waar houd jij je dan aan vast? Met onze sociale onderneming Eritrea Fietst helpen wij Eritrese statushouders hun weg te vinden in Nederland. Met de fiets brengen we onze culturen dichter bij elkaar.

Issak (33)

 

 

 

“Dat ik kan werken en mijn Nederlands kan verbeteren, vind ik het allerbelangrijkste”

 

Ons doel is om in 2018 voor 5 fte aan betaald werk te creëren voor Eritrese statushouders. De Humanity Cab, ons duurzame fietstaxibedrijf, is een van de manieren om die doelstelling te bereiken. ِWe coachen zowel chauffeurs als managers, zodat we dit bedrijf bij succes aan de Eritrese jongeren zelf kunnen overdragen.

Yonas (21)

 

 

 

 

 

Veel nieuwe mensen leren kennen, dat vind ik het leukste aan de Humanity Cab! Als chauffeur zorg ik in elk geval dat het gezellig is in de taxi, ik ga veel grapjes maken.

Naast de Humanity Cab begeleiden we de jongeren richting andere werkplekken. Zo hielpen we Yonas al aan de slag als fietsmonteur, en Tesfay als fietskoerier. Overigens is de fiets niet heilig: dat we Michael aan het werk hielpen bij een timmerfabriek, vinden we minstens zo leuk.

Tesfay (24)

 

 

 

Ik begon eigenlijk pas te fietsen toen ik in Nederland kwam wonen.  Ik fiets graag als chauffeur voor de Humanity Cab. Ik ken Den Haag goed en ben niet bang te verdwalen. Toeristen raad ik aan naar Madurodam te gaan. Ik ben er zelf één keer geweest, en het is er echt leuk: daar heb ik heel Nederland al gezien.